Iftar MBO Inspiratiesessie

Mbo’ers zijn onmisbaar, we kunnen niet zonder goed opgeleide vakmensen. Ook in Noord zetten wij ons in voor de mbo-jongeren. Vanuit Aanpak Noord en de Regio Deal steunen we initiatieven die de kansen van mbo’ers bevorderen én het mbo meer te waarderen. Onlangs organiseerden we met het ROC Noord een inspiratiesessie. Daarbij gingen we in gesprek met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en natuurlijk de Noordse mbo-studenten zelf. Een waardevolle bijeenkomst met als kers op de taart twee stageplekken voor mbo’ers bij het stadsdeel!

Leerwerktrajecten

We zetten ons in voor mbo-jongeren door hen trainingen en leerwerktrajecten aan te bieden. Tegelijkertijd helpen we werkgevers in cruciale sectoren bij personeelstekorten. We doen dit samen met de mbo-instellingen in het stadsdeel en de jongeren zelf. De inspiratiesessie was opgezet om Noordse bedrijven, jongerenorganisaties en studenten dichter bij elkaar te brengen. Er werd met elkaar gesproken over diverse onderwerpen die de mbo-jongeren bezighouden. Zoals stagemogelijkheden, maar ook de woningnood in de stad. We nemen de uitkomst van deze gesprekken mee in onze plannen.

Stageplekken

De dag kreeg een extra mooi staartje: naar aanleiding van de inspiratiesessie hebben we binnen zeer korte tijd twee stageplekken voor mbo-ers gecreëerd binnen onze stadsdeelorganisatie. Binnenkort zijn we dus twee enthousiaste collega’s rijker! Daarnaast willen we meeloopdagen gaan organiseren voor mbo’ers. Zo kunnen zij hun interne netwerk vergroten en ontdekken hoe breed de gemeente is als werkgever.

april 2024