Zonova vormt het bestuur van 20 basisscholen in Amsterdam Zuidoost. Elk met hun eigen identiteit, maar vooral met de gezamenlijke overtuiging dat een school niet alleen goed en vooral passend onderwijs moet geven, maar ook bijdraagt aan de samenleving.

Elke dag werken we bij Zonova aan onze missie: een verschil maken voor kinderen in Amsterdam Zuidoost. Met ons bevlogen team van bijna 600 professionals, bieden we onderwijs aan zo’n 5100 leerlingen in Amsterdam Zuidoost. Vanuit nieuw perspectief gaan we van gebaande paden, zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

We staan midden in de gemeenschap en zijn verbonden met de buurt, ouders en scholen. Zo leren we van en mét elkaar en creëren we samen nieuwe kansen. Zo leren we samen verder.

Deelname Masterplan
We onderschrijven de doelstelling uit het masterplan dat opgroeien en wonen in Zuidoost betekent dat je kansen en mogelijkheden krijgt om je te ontwikkelen, te groeien en talenten te ontplooien. Daarom is het Masterplan Zuidoost voor kinderen, ouders en leerkrachten zo belangrijk. Het zorgt voor duurzame aandacht voor en investeringen in het onderwijs. Zo kunnen alle basisscholen van Zonova het aanbod aan de leerlingen nog verder verbreden. We willen graag nog meer investeren in taal, rekenen en in bijvoorbeeld begeleide vrijetijdsbesteding ná schooltijd; zoals sport, cultuur en extra lees-, techniek- en computeronderwijs. Daar is veel behoefte aan en zouden we graag ons steentje bijdragen. Ook een leesoffensief is onderdeel van de aanpak. Het Masterplan maakt het ook makkelijker voor leerkrachten om een betaalbare woning in Zuidoost te vinden, waardoor het aantrekkelijker wordt om hier te komen werken.

Adresgegevens
Stichting Zonova
Schonerwoerdstraat 1a
1107 GA Amsterdam