De Johan Cruijff ArenA bevindt zich in het hart van Amsterdam Zuidoost en zet zich al vanaf de opening van het stadion in voor de ontwikkeling van het gebied en haar bewoners. Als een van de meest duurzame en innovatieve stadions ter wereld, wil we een positieve impact op onze omgeving hebben. Binnen het Masterplan Zuidoost is de Johan Cruijff ArenA actief betrokken bij het thema werk. We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Als multifunctioneel, toonaangevend stadion is de Johan Cruijff ArenA de ideale plek voor studenten om praktijkervaring op te doen. En als werkgever willen we helpen de kloof te dichten tussen vraag en aanbod op de lokale arbeidsmarkt.

Zo waren de ArenA en gemeente Amsterdam drie jaar geleden initiatiefnemer van het 1000-banenplan voor Amsterdam Zuidoost, wat nu onderdeel is van het Masterplan. Samen met andere bedrijven uit Zuidoost zetten we ons in om bewoners uit Zuidoost te ondersteunen in het vinden van een passende opleiding en baan, onder anderen door het aanbieden van leerwerktrajecten zoals Tech Connect. Daarnaast is de ArenA een belangrijke werkgever in Zuidoost, werken als steward in het stadion kan een mooie basis zijn als opstap naar een reguliere baan.

Dat doen we natuurlijk niet alleen maar samen met de bewoners uit Zuidoost en de betrokken bedrijven en instanties zoals de gemeente Amsterdam. Want zoals Johan Cruijff eens zei: ‘Alleen kun je niets, je moet het samen doen.’