Amsterdam Noord verandert snel. Er komen veel nieuwe woningen en bewoners. In de oudere wijken hebben bewoners het soms moeilijk. Zij leven in armoede en wonen in slechte huizen, en jongeren daar hebben minder kansen. Lang was hier te weinig aandacht voor. Dat gaan we veranderen, met Aanpak Noord. De gemeente trekt er veel geld voor uit. Doet u mee?

We willen dat mensen in Noord overal goed en veilig wonen. In goede huizen en fijne, schone buurten waar ook ondernemers kunnen ondernemen en jongeren veel kansen hebben.

Plan voor 25 jaar
De gemeente en bewoners en ondernemers hebben opgeschreven hoe ze samen Noord de komende 25 jaar gaan aanpakken. Aanpak Noord heet het. Bewoners, ondernemers en tal van organisaties doen mee. Dat is ook nodig, want alleen samen kunnen we doen wat écht nodig is in Noord.

We doen al veel
We zijn met bewoners, scholen en organisaties aan de slag gegaan in 12 buurten in Noord. Er gebeurt al veel. Zoals nieuwe jongerencentra, extra straatcoaches en een bibliotheek voor kinderen.

Samen bedenken wat er moet gebeuren
Dat doen we samen met álle anderen. Want bewoners, scholen en organisaties kennen hun buurt als beste. Zij weten precies welke problemen er in hun buurt spelen, en welke kansen er liggen. Zij hebben goede ideeën over hoe het beter of anders moet. Veel mensen en organisaties zijn betrokken, bedenken wat er moet gebeuren en slaan hun handen uit de mouwen. Dat maakt de aanpak uniek.

Doet u mee?
U kunt ook meedoen aan de Aanpak Noord. Graag zelfs! We hebben elkaar nodig. Bezoek bijeenkomsten en praat mee, bekijk hier de agenda wanneer u waar kunt aansluiten.

Wilt u meedoen of meer weten? Stuur dan een e-mail naar: aanpaknoord@amsterdam.nl.