Deze aflevering gaan we in gesprek over representatie in de wereld van boeken. Hiervoor hebben we weer bijzondere gasten uitgenodigd. Zij zullen vertellen over hun eigen verhaal, en hoe dat verhaal doorschijnt in hun boek.

Emma Voerman werkte als juf tot 2008 toen ze een burn-out kreeg. Ze kon als juf niet ieder kind de persoonlijke aandacht geven die het kind verdiende door volle klassen en een focus op toetsen. Nu werkt ze als pleinwacht, en schrijft ze hier ook columns over. Haar boek ‘Onder de Radar’ is een ode aan iedereen die te anders was voor deze wereld en die té goed was in het verbergen daarvan. Zij heeft dat zelf ook zo gevoeld toen ze op haar 55e ontdekte dat ze een vrouw was, maar hier geen mogelijkheid in voelde, juist omdat dat betekende dat ze anders was. Ze paste zich aan, en vloog onder de radar.
Aminata Cairo is de nieuwe lector Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunst bij de Amsterdam Hogeschool voor de Kunst. Lezen is altijd een grote passie en bron van verrijking geweest. Zij is opgegroeid in een witte academische wereld, maar heeft onder andere doormiddel van veel lezen en het zoeken naar andere bronnen ‘voeding’ gevonden in andere culturen die haar inzichten konden verrijken.

Moderator van dit programma is: Sarita Bajnath, Bestuurslid bij CBK Zuidoost